HPV-vaccine til drenge – dobbeltrollerne

Politiken har de seneste uger afdækket dobbeltspillet vedr udbredelse af HPV-vaccinationer til drenge. En ekspertlæge indtager en dobbeltrolle som forfattere af både lægemiddelfirmaers temabøger og en rapport til Folketingets Sundhedsudvalg, flere af medlemmerne i Sundhedsstyrelsens ekspertudvalg vedr problematikken i 2007 sad samtidigt i vaccineproducentens advisory board, Sex & Samfund kører lige nu en kampagne for udvidelse af vaccinen til drenge og har modtaget sponsorater fra Sanofi Pasteur-MSD på 990.000 kroner i årene 2010-2013.

Man må give firmaet at markedsføringen fungerer, key opinion leaders er “key”. Offentlige myndigheder burde vide bedre ift habilitetsregler – kig bare på NICE – og forslaget fra Astrid Kraghs arbejdsgruppe af interessenter har i total fravær af ekspertise og evidens undladt nedkølingsbestemmelser. Lægernes naivitet er uovertruffet. Og patientforeningerne er ikke spor bedre.

En kommentar

  1. […] til HPV-vaccine-kampagnen fra vaccineproducenten Sanofi. Politikken braget lignende oplysninger i foråret. Sanofis presseansvarlig oplyser, at de to parter har et klart interessesammenfald, og det var var […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: