Conflicts of Interest in Biomedical Publishing – part 1

Interessekonflikter er noget vi ved noget mere om nu – Andreas Lundh forsvarede sin ph.d.afhandling på Københavns Universitet 25.04.13 – se BMJs former-editor-in-chief Richard Smiths blog-indlæg.

Baggrunden er at mængden af ​​lægevidenskabelig information er overvældende, og at der hver dag publiceres tusindvis af forskningsartikler. For at holde sig opdateret kan klinikere læse de seneste randomiserede forsøg publiceret i anerkendte tidsskrifter, søge efter opdaterede systematiske oversigtsartikler og anvende kliniske retningslinjer. Disse strategier er prisværdige, men den lægevidenskabelige litteratur er ikke altid en troværdig informationskilde, fri for lægemiddel- og medikoindustriens kommercielle interesser.

Formålet var at undersøge, hvordan interessekonflikter i forbindelse med lægemidler og medikoudstyr påvirker den lægevidenskabelige litteratur gennem indflydelse på frembringelse, fortolkning og formidling af evidens. Dette blev gjort i seks studier rapporteret i syv artikler som vil blive præsenteret i kommende indlæg.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: