Medicinalpenge truer patientforenings troværdighed

Diabetesforeningen modtager bidrag fra lægemiddelfirmaer i millionklassen. Næsten hele beløbet kommer fra NovoNordisk. Patientforeningen rådgives af læger der har økonomiske bånd til medicinalindustrien jvf Sundhedsstyrelsens liste. Diabetesforeningen anbefalede for nylig at deres medlemmer blev ved med at tage den nye insulinanalog Tresiba og den nye GLP-1-agonist Victoza som begge er under hård beskydning grundet alvorlige bivirkninger og som begge produceres af NovoNordisk. Mal soit qui mal y pense… – se Ekstrabladets research om patientforeningernes bånd til lægemiddelindustrien.

En kommentar

 1. Kære Forskningsminister Morten Østergaard, og folketingets forskningsudvalg, mv

  I dag i Politiken står der på side 8 at du har udtalt at universitetsforskningen ikke skal blive påvirket af kommercielle interesser hvordan forklarer du så et forskningscenter på KU -Novo center for metabolisk forskning – er grundlagt og drives næsten uden nogen form for offentlighed:

  Forskerne er udvalgt af et hemmeligt udvalg – ingen aktindsigt

  Stillingerne har ikke været slået op, siger husjuristen

  2 af de ledende forskere der blev ansat har tidligere fået Novoprisen

  De fleste ledere kommer fra Novo eller lign…….

  Forskningsplanen er tildels hemmelig og udstreget væsentligt ved aktindsigt

  Man må ikke forske i diæt og diabetes (Ulla Wewer, dekan) idet diæt kan erstatte insulin med langt bedre resultat, langt lavere dødelighed ingen risiko for insulinchok – død.

  Steno hospital som er det eneste diabeteshospital i DK som ejes 100 % af Novo har da også tidligere ved dets leder afvist at lave forsøg med diæt og insulin selvom samme “hospital” rådgiver hele DK i diabetesspørgsmål………

  Det vil også være i strid med Novos fundats idet man ikke må skade Novos image – læs økonomi. Novo ville vel tabe største delen af omsætningen hvis man fandt ud af at insulin kan erstattes med diæt som USA lægen Dr. Andersson har påvist i 1983. Se fx ” The China Study” hvor dokumentationen findes. Derfor giver Novo ca 1 mill. til Diabetesforeningen som giver falske kostråd som fremmer diabetes.

  Mindst 2 af forskerne fra udlandet er ansat til år 2020 i strid med bekendtgørelsen og er dermed ulovligt ansat, idet de ikke må ansættes for mere end 3 år.

  Man ved ikke hvordan forskningsprogrammet er blevet til i strid med universitetslovgivningens krav om åbenhed ud mod samfundet.

  Man kan slet ikke få aktindsigt i de breve mv der danner starten på centret. Ikke eet brev er tilgængeligt

  Man burde evt overveje en høring om lovgivning mv er blevet overholdt her.

  Jeg mener ikke det er i befolkningens interesse at KU betaler 200 mill for dette center i husleje de næste 10 år til et firma der tjener milliarder.

  Jeg mener at det er et rent kommercielt center hvor alle normale universitetsinteresser/lovgivning er tilsidesat for at KU kan modtage 0,8 mia mod en returkommision på 0,2 mia fra intetanede skatteydere.

  Er konstruktionen lovlig?

  Hvor mange dør hvert år af insulinchok idet dødeligheden for insulinbehandlede patienter er 7 – 50 gange højere…..

  Tænk hvis vegetarisk diæt kunne hjælpe patienter langt billigere, med langt mindre dødelighed og langt færre omkostninger.

  Omkring århudredeskiftet gik en læge ved navn Hagedorn rundt på kommunehospitalet og behandlede diabetespatienter med vegetarisk diæt med glimrende resultat – senere fandt han på insulin………..

  Jeg har selvfølgelig lægelig dokumentation for de her fremsendte påstande.

  Jeg mener at Novos center nærmer sig det useriøse område. Jeg har en artikel om emnet som sendes til interesserede.

  mvh


  Emil Bier
  63, Randersgade,
  2100, Ø
  Copenhagen
  Denmark

  tel;0045 28390891

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: