Ugeskriftets mørklægning – TORCH revisited

Den 17. februar 2014 påviste Peter C. Gøtzsche i Ugeskrift for Læger, at GlaxoSmithKline har vildledt lægerne i deres forskning og markedsføring af Seretide, et kombinationspræparat til rygerlunger (se tidligere blogindlæg). Efterfølgende bragte papirudgaven af Ugeskriftet tre indlæg, et fra GlaxoSmithKline (17. februar), et fra en dansk medforfatter til forskningen, Jørgen Vestbo (3. marts), og et fra en amerikansk medforfatter, Bartoleme Celli (3. marts). Ugeskriftet tillod derimod ikke Peter C. Gøtzsche at svare I DEN TRYKTE UDGAVE, hvorfor det svar, han indsendte til redaktionen, bringes her. Med en stilfærdig undren over de ulige vilkår i Ugeskriftets debatspalter.

2 kommentarer

  1. Jeg skal hermed gøre opmærksom på, at Læger uden Sponsor viderebringer urigtige oplysninger ved at skrive, at Ugeskriftet ikke tillod Peter Gøtzsche at svare på tre indlæg i Ugeskriftet. Ugeskriftet har meddelt Peter Gøtzsche og læserne, at debatten nu fortsætter på nettet på ugeskriftet.dk, og at Peter Gøtzsche kan skrive sine videre indlæg der. Det har Peter Gøtzsche ikke ønsket og i stedet giver han nu indtryk af, at han ikke har fået tilladelse til aa svare. Det er decideret urigtigt, og det vil klæde Læger uden Sponsor at berigtige dette fejlagtige udsagn.
    Med venlig hilsen
    Torben Kitaj
    Chefredaktør
    Ugeskrfit for Læger

  2. Vi har i blogindlægget præciseret at Peter Gøtzsches svar til anklagerne ikke blev bragt I DEN TRYKTE UDGAVE og beklager hvis det har givet anledning til tvivl og misforståelser hos læserne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: