Lægemiddelindustrien på Christiansborg…

Formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg Liselott Blixt (DF) er 9. september 2016 vært for en høring om styrket opsporing af patienter med arveligt forhøjet kolesterol. Medicinalvirksomheden SANOFI, der producerer ny og meget dyr medicin på området, har betalt kommunikationbureauet MSLGROUP for at arrangere mødet. Af invitationen fremgår, at flere af foredragsholderne er overlæger og professorer, men det fremgår ikke, hvorvidt de ligesom MSLGROUP modtager penge fra SANOFI eller på anden måde har interessekonflikter på området.

SANOFI Christiansborg

Det at lægemiddelvirksomheder samarbejder med politikere i deres markedsføring er ikke noget helt nyt. Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance har tidligere arrangeret en lignende “høring” på Christiansborg.

En “høring” skal her forstås som et arrangement, hvor en lægemiddelvirksomhed forsøger påvirke beslutningstagere ved at de eksperter og andre opinionsdannere, som lægemiddelvirksomheden har valgt ud (og ofte betaler) får taletid foran politikere og andre beslutningstagere.

Og så skal der nok også blive tid til noget lækkert at spise…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: